Dacă nu crezi în iubire, crede în mine


Cum aş putea să explic unei persoane ce înseamnă să-ţi doreşti să trăieşti fiecare secundă alături de cel pe care-l iubeşti? Să-i simţi fiecare respiraţie, să îl ţii de mână în timp ce stai în pat şi te uiţi la un film, să ştii că, dacă te trezeşti în toiul nopţii din cauza unui coşmar, te poţi ghemui în braţele lui şi să te linişteşti? Sau pur şi simplu să-i simţi prezenţa lângă tine, pentru că e singurul lucru ce-ţi aduce linişte în suflet? Cum ar putea înţelege cineva care nu a trecut niciodată prin aşa ceva ceea ce simt eu în momentele în care ştiu că avem nevoie unul de altul, dar distanţa nu o putem sfida pentru mult timp?

De fapt, nici nu cer nimănui să mă înţeleagă. Nu mă aştept să ştie toţi ce înseamnă să iubeşti la nivelul la care iubesc eu. Nu mă aştept ca oamenii să cuprindă complexitatea sentimentelor mele. Dar mă aştept să mi se ofere puţină încredere că ştiu ceea ce fac. Că sunt conştientă de urmările deciziilor pe care le iau. Sprijinul va veni de la cei care vor simţi, dar măcar un pic de încredere, ce naiba!

De ce trebuie să existe mereu revoltă, de ce trebuie să fie mereu oamenii împotriva fericirii? Dacă sunt împotrivă şi viaţa lor a fost un eşec, de ce se încăpăţânează să te convingă de faptul că aşa va fi şi a ta? E chiar aşa de greu de crezut că mai sunt oameni care chiar iubesc? Că nu primează materialismul şi sunt fericiţi doar să fie unul lângă altul, chiar dacă nu dansează praf de aur în jurul lor? Că ar face orice sacrificiu, atâta timp cât sunt împreună, că doar împreună pot să le facă?

Nu poţi să ceri unor oameni care se iubesc mai presus de orice să nu se mai iubească, sau să se iubească mai puţin, până când vor avea chef alţii ca ei să se iubească aşa cum îşi doresc. Nu pot nici ei să-şi poruncească să nu mai iubească aşa de mult. Iar experienţele mele personale mi-au demonstrat că în momentul în care te încăpăţânezi să-ţi negi sentimentele şi să le suprimi, ele vor lovi cu o şi mai mare tărie.

Eu una nu pot să iubesc în ritmul ce mi-l impun alţii. Dezavantajul (sau avantajul, depinde cum vrea fiecare să privească lucrurile) meu este că în momentul în care mă îndrăgostesc, îmi dăruiesc sufletul complet, din prima secundă. Mă mint de multe ori că nu e adevărat, dar aşa este. Am avut parte de sentimente pe care le-am catalogat drept iubire de două ori în viaţă, dar ceea ce simt acum nici nu se compară cu culmile pe care credeam că le poate atinge iubirea. Acum că ştiu ce înseamnă cu adevărat să iubeşti şi să fii iubită, acum că ştiu că nu există culmi sau limite, că totul e fără oprire şi creşte pe zi ce trece ajung să cunosc adevărata natură a multor oameni: pentru ei nu există iubire, pentru ei e imposibil să iubeşti la un asemenea nivel…. asta e trist.

9 gânduri despre „Dacă nu crezi în iubire, crede în mine

 1. inteleg complet ceea ce simti. si ma bucur ca exista si cazuri cand iubirea vine din ambele parti. in ceea ce ma priveste, mi-e teama ca acest sentiment este doar „unilateral”….

 2. Pingback: Vampirism energetic involuntar « Gebelezis

 3. frumos descris si desi in clipa de fata nu prea mai cred ca voi putea iubi la asa un nivel inalt,ma bucur sa vad ca „totusi exista iubire” in cea mai pura forma a ei. eu va sustin, pt ca stiu ce inseamna sa pierzi marea iubire, ramai cu un gol pe care nu o sa il mai umpli vreodata, pt ca stiu ce inseamna sa ai nevoie de iubire, uneori mi-as fi vandut si sufletul pt un strop din acea „licoare” si oricum ar fi, lumea aceasta s-a cladit intai din vise,sperante, idealuri iar abia pe urma a aparut materia,ca o consecinta a nevoii de manifestare a Inaltului. asa ca, eu zic ca e bine sa faceti in continuare acest pas (primul si marele pas l-as numi eu), pt ca restu va veni pe urma,aveti timp,sunteti tineri, important e sa luptati unul pt altul, pt ca mereu se vor gasi solutii!
  iubiti-va si da-ti lumii o mare lectie cu asta, pt ca de asta are nevoie, nu de nori de aur! eu va multumesc pt acest articol pt ca mi-a dat o speranta ca iubirea poate fi reala!
  mult succes! 🙂

  • Intotdeauna am crezut ca iubirea exista,mai greu a fost sa cred ca ea exista si pentru mine.Dar s-a dovedit ca exista si asta e un lucru pe care nu l-am cerut in mod voluntar,credeam ca iubirea doare si apasa(dupa ce o viata o patesti asta e concluzia evidenta).Secretul iubirii adevarate e ca tu,suflet,minte si trup sa ramai deschis/a posibilitatii;sa asculti atent toate fosnetele de dincolo de material,iar daca vine momentul si ceva se rupe in tine,o recunoastere de dintotdeauna…acolo e vibratia care o cauti.Iar daca ai norocul ca celalalt suflet sa fie scapat de amorteala specifica secolului 21 ai gasit/regasit iubirea…
   Oricum esti o fiinta speciala,doar oamenii cu suflete mari pot sa se bucure de fericirea si bucuria altora.Sa umbli atenta in viata si sa nu renunti sa cauti,sa nu renunti sa accepti,iar la momentul adevarului vei stii.

 4. Salut,
  Nu te cunosc si nici nu tu pe mine dar vreau sa zic ca articolul tau naste mii de sentimente in toti care au iubit vreodata cu adevarat. Eu pot spune doar cateva lucruri care eu personal am incercat sa le fac in fiecare clipa
  1. Iubeste oricand si oriunde. Ca sa iubesti nu trebuie sa-i ceri nimanui voie. Iubirea nu ti-o poate lua nimeni oricat de departe ai sta iar adevarata iubire tine si la distanta
  2. Fii tu si nu incerca sa faci lumea sa te placa pentru ca nu merita. O sa ajunga sa te placa atunci cand o sa vada ca esti fericita.
  3. Incearca sa faci din iubire o victorie oricum e ea. Nimeni nu o sa te inteleaga pentru ca fiecare simte altcumva iubirea. Unii au avut esecuri si apoi vor prea mult sa-si protejeze familia, copiii. Unii sunt fericiti dar nu inteleg ca banii si alte lucruri materiale ii fac fericiti si nu o persoana si ajung sa foloseasca partenrul ca pe un perete vorbitor…

  Incearca sa lupti, sustinerea mea o ai chiar daca nu ne cunoastem, dar nu uita un lucru. Nu uita ca sunteti 2 si pretuieste orice moment din viata ta…

  cu respect,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s